U današnjoj emisiji „Stvoreni za Nebo" imali smo gosta, don Damira Juričina, koji nas je uveo u sam blagdan Uskrsa.

Događaj Uskrsa, vrhunac povijesti spasenja, nam svjedoče Sveti sakramenti u Crkvi, u zajednici ljubavi, radosti i vječnosti. Krist je prvi u nizu Uskrslih od svih nas, jer on je put Novoga zavjeta. Svjedoke tim činom ostavlja u čudu, čak i Apostole. Sam događaj zbunjuje budući se znanstveno ne može dokazati, niti osjetiti sama vječnost koju Uskrs predstavlja. Mi ljudi o uskrsnuću možemo govoriti samo kako nas je Krist podučio. Zato je Isus Put, Istina i Život. Obukao je naše ljudsko tijelo da nam pokaže kojim putem ići.

Kroz cijeli Stari zavjet Isus je najavljivan kao „Mesija". Isus je uskrsnuće, a to je djelo Duha Svetoga za sve nas. Zato je Kristov program život koji je jači od smrti, svjetlo koje je jače od mraka, uskrsnuće koje je jače od groba. On s križa moli za sve, bili vjernici ili ne, gdje se vidi pobjeda nad zlom. Isus je put koji vodi iz prošlosti kroz sadašnjost, ovaj život, gdje zarađujemo milost Božju, gdje se čuvamo grijeha. U neznanju što je život vječni, mnogi gube smisao života te izgube ljudsku toplinu, a čovjek kad se ohladi, više nema ljubavi niti suosjećanja. Čovjek bez Uskrsloga Krista nema budućnosti i vječnosti.

Isus Krist je ljubav saveza Božjega s ljudima. Sam je sebe predao za nas, svojom riječju koja oslobađa on nas tješi i ispovijeda. Uskrsnuće nije samo doživljaj vjere, nego i povijesni događaj. Svi ćemo u Ocu Nebeskom imati uskrsnuće za Život nebeski. Uskrs treba doživjeti kao čudo koje nas osposobljava na pomaganje drugima, da budemo Zajednica ljubavi Božje.

Za kraj, pomolili smo se s don Damirom: „Uskrsli Spasitelju Isuse Kriste, ostani s nama, ostani u nama jer smo s Tobom i samo s Tobom možemo sve doživjeti te osjetiti vječnost već ovdje, među nama, u nama, našim srcima i savjestima. Bez Tebe ne možemo ništa. Neka svatko na ovaj dan Uskrsnuća istinski povjeruje u Tebe, istinski ti daruje svoje srce i svega sebe. Amen!"

Želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs! Mir i dobro!