Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odbio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv 24-godišnjaka koji je osumjičen za kazneno djelo napada na službenu osobu u pokušaju.

Dogodilo se to za vrijeme incidenta prilikom odigravanja utakmice KK Zadar - KK Škrljevo u subotu, 13. travnja, u Jazinama. Mladića se sumnjiči da je oko 19,15 sati na parkiralištu ispred dvorane s većim brojem navijača nastavio vrijeđati i omalovažavati policijske službenike, nakon što su ga oni zajedno s drugim pripadnicima navijačke skupine Tornado izveli iz sportske dvorane zbog narušavanja javnog reda i mira tijekom košarkaške utakmice.

Kad mu je policijski službenik izdao zapovijed da prestane s protupravnim ponašanjem, 24-godišnjak je s obje podignute ruke krenuo prema njemu kako bi ga udario. U tome ga je spriječio drugi policijski službenik koji ga je obuhvatio rukama te mu stavio sredstva za vezivanje.

Nakon dokazne radnje prvog ispitivanja državno odvjetništvo zatražilo je rešetke za navijača Tornada zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela no sudac to nije prihvatio uzimajući u obzir dosadašnju neosuđivanost 24-godišnjaka.

- Određene su mu mjere opreze - redovno javljanje u policijsku postaju te zabrana posjećivanja utakmica, doznajemo od glasnogovornika suda Hrvoja Viskovića.