Udruga Marijini obroci Hrvatska poziva Zadrane na štand Marijinih obroku u subotu, 20. travnja od 8 do 13 sati, na Narodnom trgu gdje će ih dočekati volonteri i ponuditi prekrasne sadnice cvijeća. Sadnice su donacija tvrtke Nasadi d.o.o. , a svi prikupljeni dragovoljni prilozi namijenjeni su prehrani djece u najsiromašnijim zemljama svijeta.

Marijini obroci su međunarodna humanitarna organizacija okupljena oko zajedničke vizije davanja dnevnog obroka na mjestu obrazovanja djeci u najsiromašnijim zajednicama. Gotovo sve aktivnosti Udruge ovise o neplaćenim volonterima te pokret raste upravo preko njih koji nesebično pomažu.

Marijini obroci trenutačno hrane preko 1,4 milijuna djece, a prosječno je dovoljno samo 120 kuna kako bi se jedno dijete prehranilo tijekom čitave školske godine.

Udruga je osnovana 2009. godine sa željom da barem djelić solidarnosti koju smo osjetili u najtežim trenucima Domovinskog rata vratimo onima kojima je to sada najpotrebnije. Marijini obroci Hrvatska imaju otvorenih 15 školskih kuhinja (14 u Africi i jedna u Ekvadoru), te redovito prehranjuju oko 11 500 djece. Jedna od školskih kuhinja u Beninu nosi naziv "Dalmacija, Hrvatska" u kojoj 700 djece dobiva topli obrok svaki školski dan zahvaljujući donatorima iz Zadra i cijele Dalmacije.