Župan Božidar Longin na jučerašnjem je kolegiju donio Odluku o dodjeli potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2019. godinu, za što je osigurano ukupno 400.000,00 kuna. Kroz ovu mjeru dodjeljuje se potpora manifestacijama koje se provode s ciljem osiguravanja dodatne ponude na području Zadarske županije, zatim događanjima čija aktivnost doprinosi unapređenju turističke ponude i razvoju sadržaja koji omogućavaju produljenje turističke sezone i stvaranju prepoznatljivog imidža turizma Zadarske županije.

Potpore se mogu odobriti isključivo za događanja u turizmu koja se održavaju na području Zadarske županije u 2019. godini, a koja predstavljaju snažan motiv dolaska na destinaciju i obogaćivanje turističkog sadržaja destinacije i to: kulturna/zabavna događanja, sportska događanja, enogastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja.

Najveće pojedinačne iznose od po 25.000 kuna dobili su Ilirija za Biograd Boat Show, TZ Biograd na moru za SLovenski vikend, TZ Zadar za Tuna, sushi & wine festival te Sport Event za Zadar Basketball Tournament. Pet tisuća manje dobila je TZ STarigrad za Tragovima Winnetoua, 15.000 NP Paklenica za Međunaordni susret penjača te TZ Sv. Filip i Jakov za 19. Festival cvijeća Zadarske županije. Ostali događaji dobili su između tri i 10 tisuća kuna.

Na istom kolegiju donesen je i Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Zadarske županije. Ovim Programom se pobliže uređuju uvjeti ostvarivanja potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u svrhu unapređenja istog kroz očuvanje ruralnog prostora i unapređenje kvalitete života na tom prostoru. Ovaj Program je temelj za raspisivanje Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2019. i 2020. godini. Za provođenje ovog Programa osigurana su financijska sredstva u Proračunu Zadarske županije za 2019. godinu u iznosu od milijun kuna.