Misom posvete ulja i Večernjom na kojoj je nadbiskup Želimir Puljić oprao noge dvanaestorici predstavnika gradskih župa započelo je obilježavanje Velikog tjedna u katedrali Sv. Stošije. Na jutarnjoj misi uz posvetu svetih ulja koja se koriste u slavljenju sakramenata sudjelovali su svi svećenici djelatni u Nadbiskupiji, koji su imali priliku obnoviti svoje svećeničko obećanje.

„Biti uz Isusa u nevolji i u radosti, to je već djelić raja u ovoj dolini suza. Razmišljajući o velikom daru njegove nazočnosti, javljaju se i neka pitanja. Isuse, kako si zadovoljan sa mnom? Muči li te moja nevjera, moje nekorektno ponašanje prema vjernicima ili grubost prema braći svećenicima i mojim poglavarima? Nisam li ponekad poput onog farizeja koji se hvali kako je bolji od drugih? Htio bih iskreno ponoviti riječi carinika: Budi milostiv meni grešniku. Pomozi mi prepoznati te u lomljenju kruha, da bi i moje srce gorjelo kao u učenicima u Emausu dok si im tumačio pisma", iznio je poticaje nadbiskup Puljić. Nakon večernje mise mons. Puljić prenio je Sveto otajstvo u "Božji grob" u pokrajnju lađu katedrale.

Danas, na Veliki petak, u Katoličkoj crkvi ne služe se mise. Službu Muke Gospodnje od 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon obreda u katedrali, središtem grada proći će procesija s križem od katedrale, Širokom ulicom, Narodnim trgom, ul. Elizabete Kotromanić do crkve sv. Šime. Za vrijeme procesije pjevaju se prijekori "Puče moj".

Na Veliku subotu, 20. travnja, svečano Uskrsno bdjenje s blagoslovom novog ognja u katedrali sv. Stošije u Zadru u 21 sat predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, kao i svečano koncelebrirano slavlje Puljić u nedjelju u 11 sati, na kraju kojega će podijeliti papinski blagoslov s potpunim oprostom.