Danas je konačno potpisan Sporazum o radovima na rekonstrukciji i dogradnji Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama „Mocire" s najpovoljnijim ponuđačem po provedenom postupku javne nabave, a to je još jednom zadarski Krekić Avangard.

Potpisivanju sporazuma prisustvovale su i državna tajnica Maja Pletikosa, ravnateljice Vesna Penjalov (DV Latica) i Irena Dukić (OŠ Voštarnica) te predstavnici udruga za autizam, Down sindrom i "Svjetlo".

- Moram reći kako su Mocire moja glavna preokupacija otkad sam istupio na ovu dužnost. Sretan sam zbog skore izgradnje nove osnovne škole na Novom Bokanjcu, mogućnosti smanjivanja cijena dječjih vrtića, uvođenja popodnevne vrtićke smjene, ako i zbog jučerašnjeg potpisivanja predugovora za početak gradnje POS stanova, a sve je to dio nastojanja da održimo i razvijamo naš Zadar. U slučaju Mocira više nemamo prava na grešku, centar moramo izgraditi što prije, a što to znači za Zadar - svi znamo, poručio je Dukić prije potpisivanja sporazuma sa Sinišom Krekićem, od kojeg doznajemo kako nema problema s pronalaskom radne snage unatoč velikom obimu poslova koji su povjereni tvrtki.

Na površini od 7000 kvadratnih metara biti će uspostavljen Centar za pružanje usluga u zajednici usmjerene na djecu od 0 do 21 godine s različitim vrstama oštećenja, odnosno usluge grupne psihosocijalne podrške kod pružatelja usluge, usluge individualne psihosocijalne podrške kod pružatelja usluge/u obitelji, usluge rane intervencije i usluge pri uključivanju u programe odgoja i obrazovanja. Odraslim osobama pružat će se usluge privremenog smještaja, usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka, usluge organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku, individualne psihosocijalne podrške kod pružatelja usluge, usluge pomoći u kući, grupne podrške, radne aktivnosti i zapošljavanja uz podršku. Planira se suradnja i s organizacijama civilnog društva, a vrata će biti uvijek otvorena udrugama, naglasila je Maja Pletikosa, državna tajnica iz Ministarstva za demografiju, mlade i socijalnu politiku.

Rok za izgradnju Mocira je devet mjeseci, a vrijednost mu je 19,3 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 21,1 milijuna s PDV-om. Iznos za ove radove planiran je u proračunu za ovu godinu kao dotacija Ministarstva za demografiju i Ministarstva znanosti i obrazovanja koji su zajedno s Gradom Zadrom potpisnici ugovora o završetku centra koji to čeka već od 2007. godine.