Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije u roku od 60 dana nije zaprimio niti jednu ponudu na ponovljenom natječaju za prodaju bivše Poliklinike na Kolovarama po cijeni od 26,5 milijuna kuna.

Nakon drugog neuspjeha, ide se u novu procjenu vrijednosti nekretnine koja će rezultirati nižom cijenom za zgradu na atraktivnoj lokaciji uz more.

- Procjena će biti gotova i materijali spremni do sljedeće radne sjednice Županijske skupštine, rekao nam je ravnatelj Zavoda dr. Zoran Škrgatić. On je razgovarao s nekolicinom potencijalnih investitorima no sve je ostalo na usmenim upitima. Hotelijeri su očito odlučili pričekati pad cijene za nekretninu na Kolovarama.

Kompleks izgrađen u razdoblju od 1941. do 1943. godine, u kojem je do preseljenja u Polikliniku boravila županijska zdravstvena ustanova, sastoji se od poslovne zgrade ukupne netto korisne površine 1.043 m2 te zemljišta. Sveukupna površina zgrade sa zemljištem iznosi 1.090 m2.

Poslovna zgrada ima podrum, prizemlje i tri kata te je projektirana kao jedina građevina na dijelu rive koji je regulatornom osnovom zamišljen kao produžetak morske vizure, stoji u opisu nekretnine. Prema Prostornom planu Grada Zadra, njezina nova namjena bit će turistička - hotel.