Prva odluka, koju je gradonačelnik Branko Dukić potpisao 2. siječnja, bila je plan prijeme u gradsku upravu za 2019. godinu, prema kojem je bilo predviđeno šest radnih mjesta uz postojeća 172 zaposlenika.

Jedno od njih je bilo zapošljavanje na pročelničko mjesto Odjela za kulturu i sport koje je dobila Dina Bušić. Novoj pročelnici, gradonačelnik je preko plana prijeme odobrio otvaranja dva nova radna mjesta - viši stručni suradnik I - za financije, za kulturu, tehničku kulturu i sport, za koje se traži isključivo ekonomist te tajničko mjesto.

Istodobno Odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje, čiji zaposlenici izdavanjem potvrda o legalizaciji te građevinskih dozvola što donosi značajne prihode od komunalnog doprinosa, ne može se otvoriti stalno radno mjesto za inženjere, arhitekte ili pravnike. Taj je odjel, doznajmo, ostao bez šestoro zaposlenika koji moraju čekati dva mjeseca da se opet prime na određeno vrijeme - šest mjeseci.

Oni stvaraju prihode koje će obračunavati budući referent za računovodstvo u Odjelu za financije. To radno mjesto za koje je jučer također raspisan natječaj bilo je predviđeno gradonačelnikovim planom prijema. Uvjet je srednja stručna sprema ekonomske, upravne ili opće struke - kao i za mjesto administrativnog tajnika u Odjelu za kulturu i sport.

Četvrti natječaj kojeg je jučer objavio pod adresom Grada Zadra, Odjel za komunalnu djelatnost mjesto je komunalnog redara. Ono je ostalo upražnjeno nakon što je jedan od redara otišao u mirovinu, a dvojica sezonskih dobila su mjesta prometnih redara što je također bilo planirano u prvoj novogodišnjoj odluci gradonačelnika Zadra.