Prvi gosti danas otvorenog prvog restorana egzotične hrane u Zadru bili su novinari.

- Nakon vaše ocjene počinjemo s radom. S ovim restoranom želimo podići zadarsku gastro ponudu na višu klasu, kazao je vlasnik restorana Maguro, Tomislav Fain.

Otvaranje restorana uoči Uskrsa, kada službeno počinje turistička predsezona, nije glavni razlog tajminga koji je, prema riječima Faina, najvažniji za ostvarenje jedne ideje. Po naravi japanski restoran, u kojem će biti i tajlandske hrane, dobro je promišljen i usklađen s trendovima te potrebama turističkog Zadra.

- Grad do sada nije bio spreman za ovakav tip restorana, ističe Fain i dodaje kako povećan broj gostiju s Dalekog Istoka ne predstavlja ciljanu publiku. Računat će na goste iz Europe, koji sve više jedu zdravu japansku hranu, koliko i na domaće. Jelovnik je osmislio chef Vid Nikolić, a šef kuhinje ostaje Robert Skoblar. U ponudi je 20-ak jela uz sushi bar i široki izbor vina, od kojih će dio biti iz zadarskih vinograda, ali i japanski viski i čaj.

Najvažnija domaća sirovinska baza u kuhinji novog restorana u Ulici Borelli je plavorepa tuna koju uzgoja tvrtka Kali tuna - partner restorana Maguro. Atraktivan minimalistički interijer uz dekorativne elemente japanske trešnje potpisuje zadarska dizajnerica Petra Modrić.

Pogledajte kako je bilo na otvorenju novog zadarskog restorana! Ocjena prvih gostiju - čista petica gastro užitka.