Pred sucem za mladež Općinskog suda u Zadru danas je provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 15-godišnjaka koji je u društvu još dvojice maloljetnika u noći s ponedjeljka na utorka bio u vandalskom pohodu koji je rezultirao požarom na vozilu u vlasništvu tvrtke poznatog poduzetnika. 

Maloljetnika se sumnjiči na počinjenje više kaznenih djela - protiv imovine oštećenjem tuđe stvari i teškom krađom te protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Postoji osnovana sumnja da je 15-godišnjak u vremenu od 23,45 do 2,15 sati došao do izloga trgovine u Zadru te u cilju da razbije vrata, nogom snažno udario u ulazna vrata trgovine i razbio staklo na izlogu i ulaznim vratima trgovine, a potom, da se domogne tuđih stvari, došao do veza na obali i popeo se na brod te fizičkom snagom, guranjem i potiskivanjem otvorio vrata od kuhinje i bara te ušao u unutrašnjost broda gdje je konzumirao razna alkoholna pića. Osnovano se sumnja da je potom preko broda došao na drugi brod odakle je iz nezaključane kabine otuđio četiri signalne rakete i jednu bengalku, nakon čega je, oko 2,15 sati, došao do gradskog parkinga te; iako svjestan da bacanjem zapaljene signalne rakete ispod parkiranog vozila pored kojeg se nalaze i druga parkirana vozila može izazvati opasnost za život i tijelo ljudi ili imovinu većeg opsega; pa pristajući na to, došao do parkiranog automobila marke Mercedes uz kojeg je bilo parkirano osobno vozilo marke BMW tip 420 D i zapalio signalnu raketu te je potom bacio ispod desne strane parkiranog automobila marke Mercedes. Došlo je do zapaljenja vozila te je samo brzom reakcijom slučajnih prolaznika spriječena veća šteta, javljaju iz Općinskog državnog odvjetništva. 

Unatoč tome što ima svega 15 godina, sucu za mladež Općinskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. On je, naime, policiji već poznat od ranije po kaznenim djelima imovinskog karaktera.