Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri maloljetne osobe koje stoje iza požara na vozilu Mercedes (ZD) tvrtke u vlasništvu poznatog zadarskog poduzetnika. Policija je mladi trio povezala s više kaznenih djela.

Jednog od njih se sumnjiči da je u ponedjeljak oko 23,45 sati zajedno s dva druga maloljetnika u Ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića na Poluotoku tjelesnom snagom razbio izlog trgovine u vlasništvu trgovačkog društva, a potom su se udaljili s mjesta događaja, nakon čega su tijekom noći na Liburnskoj obali došli do tri broda na vezu gdje su provalili u brod u vlasništvu trgovačkog društva u kojem su konzumirali alkoholna pića koja su pronašli u brodu, a potom došli na drugi brod u vlasništvu 56-godišnjaka iz kojeg su otuđili nekoliko komada pirotehničkih sredstva.

Potom su sva trojica došli do parkiralištu u ulici Obala kneza Branimira gdje je navedeni maloljetnik zapalio otuđenu signalnu raketu koju je potom bacio na tlo ispod parkiranog automobila zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva, uslijed čega je došlo do zapaljena i oštećenje stražnjeg dijela automobila.

Stoga je maloljetnik uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i oštećenje tuđe stvari, sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Policija nije pronašla vezu koja bi upućivala da je namjerno ciljao na automobil kojeg koristi jedna zadarska poduzetnica u rodbinskoj vezi s vlasnikom Mercedes. Bio je to samo čin vandalizma.

Prema drugoj dvojici maloljetnika se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela teška krađa. Iako nisu ni blizu punoljetnosti, ovi su mladi Zadrani policiji poznati od ranije po kaznenim djelima imovinskog karaktera.