U utorak 23. travnja, nekoliko dana nakon obilježavanja Svjetskog dana Parkinsonove bolesti, u Zadru će s radom početi zadarska podružnica udruge „Parkinson i mi".

Cilj udruge je okupljanje osoba oboljelih od ove bolesti, kao i članova njihovih obitelji i medicinskih djelatnika, kako bi se kvalitetnije educirali o prirodi bolesti, lijekovima, prehrani, fizikalnoj terapiji, rješavanju stresa i depresije, te novijim dostignućima u dijagnostici i liječenju. Također, kroz nju će moći realizirati svoju potrebu za druženjem, fizičkom i mentalnom aktivnošću, raznim kulturnim sadržajima kao i savjeti oboljelima oko snalaženja u svakodnevnom životu.

Svečanost otvaranja održat će se u 15 sati u Sportskom centru Višnjik (press centar), u kojem će se i ubuduće održavati sastanci podružnice, kao i medicinski tretmani. Osim pozdravnih govora uvaženih gostiju održat će se i predavanje predsjednice udruge doc.prim. dr. sc Vladimire Vuletić: Parkinsonova bolest - gdje smo danas? Voditeljica podružnice bit će Slavica Kaštela, bacc. phy.