Uoči protokolarne sjednice skupštine Zadarske županije, župan Božidar Longin iznenadio je vijećnike rođendanskim darom kojeg su dobili od Države. 

Longin će s ministrom državne imovine Goranom Marićem (op.a. koji je u srijedu u Gradu Zadru) u utorak, iza Uskrsa, potpisati ugovor o darovanju nekretnine kojim će se sjedište Županije te županijskih ustanova preseliti u zgradu inspekcija na Voštarnici.

Radi se o zgradi koja ima preko tri tisuće kvadrata i 34 ureda te je dio nekadašnje vojarne Stjepana Radića u Ulici Ivana Mažuranića. Država će je darovati Županiji bez naknade, a Županija mora u roku od 30 dana s inspekcijama potpisati ugovor kojim će one u prostoru Državnog inspektorata nastaviti djelovati bez plaćanja naknade. Prema procjeni ovlaštenog sudskgo vještaka Dražena Džepine, vrijednost darovane nekretnine u Ulici Ivana Mažuranića iznosi 6.640.000 kuna. Uz kritike oporbe zbog nedostatka vremena za proučavanje materijala, nova je točka dnevnog reda uvrštena i izglasana.

Zgrada na Poluotoku, u kojoj je bio Dom JNA, Ured državne uprave te Zadarska županija od samog svog osnutka, koristila se više od dva desetljeća bez ikakvog ugovora s Državom. Sudbina građevine na atraktivnoj lokaciji uz more u rukama je ministra državne imovine koji će na raspolaganju imati tu zgradu kada iz nje iseli Županija. To će, prema prijašnjoj najavi župana Longina, biti krajem ove godine nakon čega Marić može raditi s njom što hoće i želi.