NOVO Provedenim očevidom nad automobilom Mercedes (ZD) utvrđeno je kako je uzrok požara djelovanje toplinske energije zapaljenog pirotehničkog sredstva, javili su iz Policijske uprave zadarske. 

Daljnjom istragom otkriven je povezani slučaj. Istu je noć u obližnjoj Gradskoj luci povaljeno u tri brodice, kojom prilikom su iz jedne od brodica otuđene signalne rakete i baklje. Kako doznajemo, jedna od signalnih raketa je u noćnom pohodu maloljetnika završila ispod kotača parkiranog automobila tvrtke u vlasništvu poznatog zadarskog poduzetnika koji osobno ne koristi navedeno vozilo. Materijalna šteta još se utvrđuje, a trojica maloljetnika, koja se dovode u svezu s izazivanjem požara i drugim kaznenim djelima, i dalje su u policijskoj postaji gdje se nad njima nastavlja krim istraga. Kako doznajemo, policiji su poznati od ranije po kaznenim djelima imovinskog karaktera. 

RANIJE Sinoć oko 02:20 sati na parkiralištu na Obali kneza Branimira, između gradskog mosta i Veslačkog doma, planuo je parkirani Mercedes zadarskih registracija u vlasništvu trgovačkog društva iz Zadra.

Vatru su protupožarnim aparatom izgasili građani koji su se tamo zatekli. Na mjesto događaja odmah su izišli policijski službenici te na licu mjesta priveli tri mlađe osobe koje se dovode u svezu s požarom. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o maloljetnicima.

U prostorijama policije je u tijeku kriminalističko istraživanje nad zatečenim osobama, kao i provođenje očevida na mjestu događaja, kojim će se utvrditi točan uzrok, materijalna šteta i druge okolnosti požara. Zapaljeni automobil uočili smo jutros na vozilu vučne službe.