ZADAR - Za koji dan će tri mjeseca od kada je objavljen javni natječaj za šefove odjela i glavne medicinske sestre, a odluke još nema. Nema ni odgovora na novinarski upit o sudbini tog natječaja kojeg smo Ravnateljstvu bolnice uputili 8. travnja.

Natječajem, objavljenim 18. siječnj,a tražio se među ostalim voditelj Objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Na prvi natječaj nitko se nije javio, pa je privremeno vođenje preuzeo zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc, dok je nominalna odgovornost na nalazima s tog odjela i dalje na bivšoj voditeljici dr. Melaniji Ražov Radas. I kada se konačno za to mjesto zainteresirao jedan kirurg, ravnatelj Željko Čulina nikako da donese odluku. Nije sporno to mjesto, kao ni kandidatura za šefa odjela Kliničke radiologije ili Dnevne bolnice Internog odjela. Blokada natječaja nastala je zbog mjesta voditelja Odjela za koronarnu skrb za koje se javila dvojica kandidata - kardiologa sa zadarskog odjela.

Tko će biti izabran, pitanje je jednako onom tko je zapravo gazda u bolnici. Problem je kako doznajmo iz dobro upućenih krugova oko toga što ravnatelj Čulin u toj ustanovi u kojoj se politički kadrovira na rukovodećim mjestima, ima protutežu u moći odlučivanja. Slično je bilo kod izbora pročelnika službe za Interne bolesti između dr. Darija Nakića i dr. Zekanovića kao i u ranijem mandatu između dr. Jadranka Turčinova i dr. Aleksandra Kneževića koji su se natjecali za to u bolničkom ustroju mjesto najvažnije službe.

I zbog toga što se ne mogu dogovoriti čiji će kandidat pobijediti, ostali kandidati na natječaju moraju čekati. A možda se nakon tolike neodlučnosti, natječaj i poništi. U Ravnateljstvu bolnice - mudro šute.