Županijska skupština danas je bila sve samo ne protokolarna. Na iznenađenje prisutnih, održan je Aktualni sat u sklopu kojeg je vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač ponovno upozorio na zapošljavanja u Narodnom muzeju.

Istaknuo je kako ni ni nakon pismenih požurnica nije dobio odgovor na niz pitanja o radu v.d. ravnateljice Renate Peroš, od kojih najstarija datiraju od 17. siječnja.

- Muzejsko vijeće na čelu s pravnicom Marinom Dujmović Vuković. a čiji je član županijska vijećnica Vesna Sabolić krši zakon, a vi predsjedniče i župane kršite Statut i Poslovnik županijske skupštine oglušuju se na pitanja koje uredno protokoliram. Znam da se svakim odgovorom u kojem se pokušava prikriti što i kako radi Renata Peroš te nepotizam klijentelizam u Narodnom muzeju upada sve dublje u živo blato, ali zakonske obveze, Statut i Poslovnik morate poštovati. To što pri tome ispadate smiješni i nesposobni cijena je koju ste odabrali plaćati štiteći Renatu Peroš. Još nema reakcije s vaše strane nakon pravomoćne presude u slučaju protuzakonitog zapošljavanja Davida Ricova te kršenju zakona i pokretanju postupka u slučaju nepotističkog zapošljavanja Mihaele Skledar a inspekcija rada utvrdila nove nepravilnosti. Radi se o seriji od 4-5 novih protuzakonitih nepotističko-klijentelističkih zapošljavanja bez raspisivanja natječaja. Pokrenuti su postupci protiv Renate Peroš i Narodnog muzeja sa sasvim izvjesnim završetkom. Zbog protuzakonitih nepotističko - klijentelističkih zapošljavanja šteta napravljena u Narodnom muzeju u vidu plaćanja kazni, troškova suda i odvjetnika popet će se na preko 500 000 kuna. Mene župane zanima što ćete vi poduzeti da ja kao vijećnik uredno i u propisanom roku dobivam odgovore na vijećnička pitanja te da li ste upoznati s rezultatima inspekcijskog nadzora u seriji protuzakonitih zapošljavanja i što napokon mislite poduzeti po ovom pitanju? Što je previše, previše je i ako je od Renate Peroš, istaknuo je Pupić Bakrač. 

Njegovo je pitanje ponovno ostalo bez usmenog odgovora, a predsjednik Županijske skupštine istaknuo je kako su odgovorili izostali zbog kratkog vremenskog roka u kojem je sazvana nova sjednica, a zbog imenovanja ovogodišnjih laureata.