Vlasnica televizije Laudato i istoimene galerije u Zadru Ksenija Abramović dobila je nagradu za Andrija Buvina uza doprinos kršćanskoj kulturi, u povodu koje je s njom razgovor objavio portal Bitno.net. U njemu Abramović progovara o svojoj poslovnoj karijeri, privatnom životu i povezanošću sa Zadrom.

- Rođena sam 12. travnja 1963. godine. Djetinjstvo sam provela u rodnom Slavonskom Brodu. Tu sam završila osnovnu školu i gimnaziju odakle sam s 19 godina otišla na studij u Zagreb. Ja nisam imala sretno i bezbrižno djetinjstvo. Imala sam devet godina kad su se moji roditelji razveli. U ranoj dobi zadobila sam rane napuštenosti koje mi je Gospodin zaliječio i u svaku je On svojom ljubavlju ušao, da me to ipak nije omelo da se ostvarim. Imala sam teško djetinjstvo zbog odnosa među roditeljima i zbog njihova odnosa prema meni. Te sam im postupke, Božjom milošću, oprostila. Tata je umro prije tri godine. Odlazila sam do njega u bolnicu, molila za njegovu dušu i Božju volju. Pozvala sam i svećenika koji ga je ispovjedio i dao mu bolesničko pomazanje. Donijela sam mu u sobu i MAX TV prijemnik da bi mogao gledati LTV. Naš zadnji susret nekoliko dana prije smrti protekao je u snažnoj molitvi krunice, otkriva Abramović.

- Vrijednosti rada i marljivosti vidjela sam kod svoje bake Anastazije. Ona me uvela u prve molitve, njezin molitvenik Gospi od Brze Pomoći i danas je uz mene. Uvijek je imala krunicu uz sebe i molila. Kad sam dobila Priznanje sv. Stošije Zadarske nadbiskupije, nadbiskup Želimir Puljić javio mi je to 8. siječnja, a to je blagdan Gospe od Brze Pomoći koju je baka jako štovala i časti se u Slavonskom Brodu. To mi je bio znak, "Brinem se ja i dalje za tebe". I to da se zove Anastazija - Stošija, a u Zadru čija je nadbiskupijska zaštitnica sv. Stošija otvorila sam 2011. godine Galeriju Laudato. Lijepo se osjećam u Zadru, a osobito moram zahvaliti nadbiskupu Puljiću jer je to pastir koji je odlučio da Zadarska nadbiskupija svaki mjesec redovito novčano podrži LTV. Sve mi je to kao znak da me baka Anastazija prati i iz vječnosti.