Policijski službenici dovršili su kriminalistička istraživanja nad trojicom navijača Tornada koja su sinoć privedena tijekom incidenta na košarkaškoj utakmici Zadar - Škrljevo u Jazinama.

Prema informacijama iz Policijske uprave zadarske, dvojica su prekršajno prijavljena - 22-godišnjak zbog maskiranja lica radi prikrivanja identiteta, a 44-godišnjak zbog vrijeđanja policijskih službenika. Kako neslužbeno doznajemo, obojica su puštena nakon saslušanja na Prekršajnom odjelu Općinskog suda. 

Kaznenu prijavu zbog napada u pokušaju zaradio je 24-godišnjak koji je na parkiralištu s južne strane Jazina pokušao fizički nasrnuti na policajca nakon što ga je on upozorio da prestane s vrijeđanjem. Napad je spriječio drugi policajac, a mladić će danas biti priveden pritvorskom nadzorniku nakon čega slijedi ispitivanje u nadležnom odvjetništvu.

U međuvremenu jedan je videozapis, snimljen za vrijeme incidenta, postao viralan na društvenim mrežama. Još jedno u nizu iživljavanja hrvatske policije nad navijačima, opis je dviju spojenih snimki događaja ispred dvorane Jazine koje je objavila Facebook stranica KK Zadar fans.


View on YouTube

Javili su se i roditelji koji tvrde kako su u kaotičnoj situaciji batine od policajaca dobila i njihova djeca. Policija sve ove navode još istražuje te za sada ne može komentirati teške optužbe na rad svojih policijskih službenika. Glasnogovornica Ivana Grbin ističe kako se pregledavaju sve snimke i ispituje točnost svih dobivenih informacija.

Podsjetimo, iz PU zadarske ranije su priopćili kako su policijski službenici uporabili sredstva prisile zbog pružanja aktivnog otpora navijača, koji su Košarkaškom klubu Zadar u posljednje vrijeme priskrbili niz novčanih kazna.

- Na vanjskom djelu parkirališta Jazine, navijači su nastavili s izgredima i policijske službenike gađali kamenjem i drugim predmetima. Tom prilikom nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen, dok je zabilježeno oštećenje službenog motocikla, službena je informacija iz PU zadarske.