U planu javne nabave Grada Zadra, uz projekt Centra za mlade koji će se financirati iz ITU programa (Gradu Zadru na raspolaganju 35 milijuna eura), potrošit će se više od 2.5 milijuna kuna na razne usluge.

Taj novac se jednostavno mora odvojiti iz EU projekata da bi svi dionici, (riječ koja je nepravilno ušla u govor politike jer se odnosi samo na one koji dijele novce iz EU projekata) - bili podmireni i zadovoljeni.

Za usluge vanjske revizije projekta Centra za mlade planirano je sto tisuća kuna. Angažiranje vanjskog stručnjaka za konzultante usluge provođenja javne nabave "pojelo" je 192 tisuća kuna.

Za izradu projekta interijera, troškovnika, projekta okoliša te video nadzora planirano je svega 156 tisuća kuna. Jer na drugom mjestu je za 120 tisuća kuna izrada projekta oprema i troškovnika za Centra za mlade i za Gradsku knjižnicu koja će u tom objektu dobiti 1000 m2. Za usluge projektantskog nadzora predviđeno je 160 tisuća kuna, dok je za stručni nadzor određen postotak od ukupne investicije na planirani iznos od 760 tisuća kuna. Izrada promidžbenog materijala Centra za mlade planirana je na 33 600 kuna. Sve su to iznosi bez PDV-a. I sve su to iznosi i potrebne stavka koje se financiraju iz samog projekta, rekao nam je pročelnik za EU fondove Šime Erlić.

Oni su nositelji investicije Centra za mlade u sklopu kojeg će se izraditi i prostorno planska dokumentacija, što bi trebao provesti Odjel za prostorno planiranje Grada Zadra. Oni su godinama u planovima javne nabave imali iznos od milijun kuna za provedbu arhitektonskog natječaja uređenja rive, što uključuje i nagrade, naknade članovima žirija te usluge društvu arhitekata koje se izabere.

A za izradu planske dokumentacije za Centar za mlade u prostoru bivše vojarne S. Radića, koji bi trebalo osmisliti da bi jednog dana Grad od Države mogao tražiti taj atraktivni prostor, planirano je 1.264 000 kuna. Je li se netko precijenio s planom od 306 tisuća za usluge provedbe natječaja, a za sam natječaj 960 tisuća kuna? Znat će se po objavi taj natječaja o kolikom prostoru se radi. A da je vrijedan i zapušten, to svi znaju.