Grad Zadar oglasio je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za radove na rekonstrukciji i nadogradnji Centra za mlade u Vojarni Stjepana Radića u trajanju od tjedan dana, nakon čega će se raspisati natječaj za izvođenje radova.

Prenamjenom napuštene i derutne zgrade unutar bivše vojarne površine 4,5 tisuće m2, koja se nalazi pored Gradske knjižnice, s kojom će se projektom povezati prolazom dobit će se igraonica za djecu, prostori za radionice za osnovnoškolsku djecu, vježbaonica, dvorane za predavanje, velika multimedijalna dvorana za koncerte, projekcije i razne druge izvedbene aktivnosti, dvorane za ples, caffe bar i slično. U prizemlju Centra bit će prostori za udruge, mlade i izvedbene djelatnosti i velika multimedijalna dvorana dok su na katu predviđeni uredski prostori za udruge.

Prije pokretanja postupka javne nabave za nabavu radova Grad je bio obvezan opis predmeta nabave, tehničke specifikacije, kriterije za kvalitativni odabir gospodarskog subjekta, kriterije za odabir ponude i posebne uvjete za izvršavanje ugovora staviti na prethodno savjetovanje najmanje pet dana.

U njemu se navodi kako je procijenjena vrijednost radova u postupku javne nabave male vrijednosti 28,8 milijuna kuna bez PDV-a. Iako se radi o velikom iznosu, prema pravilniku Europske komisije za izvođenje radova prag za radove male vrijednosti je 5,5 milijuna eura, ili 41,7 milijuna kuna.

Cilj projekta je, navodi se u natječaju, revitalizacija brownfield područja bivšeg vojnog kompleksa u ulici Stjepana Radića rekonstrukcijom i uređenjem bivšeg vojnog objekta u prostor Centra za mlade kao prostora javno-društvenog i kulturnog sadržaja. Najveći dio financirat će se EU sredstvima (33,2 milijuna kuna), dok će 6,6 milijuna kuna osigurati Grad Zadar.

Gospodarski subjekt koji želi izvesti radove mora imati godišnji promet od najmanje 20 milijuna kuna te iskustvo na sličnim poslovima od najmanje pet godina. Predviđeni rok dovršetka je 14 mjeseci od početka radova. S obzirom na proceduru prije njihovog početka, očekuje se da bi cijeli posao trebao biti gotovo u manje od dvije godine.