Nakon završetka prve faze rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle, iz gradske uprave stigao je odgovor na vijećničko pitanje koje je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća postavio MOST-ov Mladen Malta.

Njega je zanimalo tko financira gradnju potpornog zida zbog kojeg su kasnili radovi. Grad Zadar ili Sigma matica u vlasništvu HDZ-ovog saborskog zastupnika Domagoja Ivana Miloševića?

- Predmetni potporni zid prema Ulici Nikole Tesle izvan je obuhvata građevine „Rekonstrukcija dijela Ulice Nikole Tesle 1. faza" za koju je investitor Grad Zadar, a izvođač Poduzeće za ceste Split. Ovaj potporni zid sastavni je dio okoliša nove stambene zgrade, udaljen je cca 3,0 m od ruba novog nogostupa Ulice Nikole Tesle i u potpunosti ga financira investitor zgrade (Sigma matica), a Izvođač je Lavčević inženjering, stoji u odgovoru iz gradskog odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom.

Uz ovu je informaciju stigla i najava za ostale faze obnove Ulice Nikole Tesle.

- Na jesen očekujem raspisivanje natječaja za nastavak rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle. Cilj nam je doći sve do same trafostanice, gdje bi u konačnici trebao biti napravljen rotor na području same trafostanice, izjavio je resorni pročelnik Darko Kasap za Radio Zadar.