Više od godinu dana od objave prvog natječaja, u Ministarstvu državne imovine su pokleknuli i u trećem pokušaju prodaje gotovo prepolovili cijenu za građevinsko zemljište u Stankovcima ukupne površine 987 785 m2. Početna cijena sada je spuštena s 11.4 na 6.5 milijuna kuna.

Dugogodišnji načelnik Općine Stankovci Željko Baradić nada se kako će ovi povoljniji uvjeti napokon privući investitore. Ono što bi ih moglo odbiti je stara cijena za izdvajanje nekretnine iz šumsko-gospodarskog područja u iznosu od vrtoglavih 11.9 milijuna kuna. Upravo zbog ove cijene na natječaj neće se javiti Josip Crnčević koji, unatoč tome što mu je prva tvrtka završila u stečaju, ne odustaje od projekta izgradnje aerodroma na ovoj lokaciji.

- To je i dalje gotovo 20 milijuna kuna samo za kupnju golog kamenjara, a gdje su još troškovi investicije. S nekadašnjim DUDI-jem pregovarao sam o uzimanje koncesije na 40-50 godina no sada se sve promijenilo. U tri navrata pisao sam ministru Goranu Mariću, ali nikad nisam dobio odgovor. Mogli su barem odbijenicu poslati. Nitko u Ministarstvu nije zainteresiran iako je to projekt od strateškog interesa za RH. No ja sam previše živaca i obiteljskog novca uložio da bih odustao. Čekat ću i dalje, rekao nam je Crnčević koji je nedavno osnovao tvrtku AIRPORT BAT. 

Hoće li se novi natječaj otkriti interes drugih investitora za ovo zemljište, bit će poznato 8. svibnja kada završava rok za prijavu ponuda.