Četrdeset i jednu godinu nakon "sklapanja braka" i 25 godina nakon što je posljednji put vidio svoju "suprugu" jedan je Benkovčanin ovih dana na Općinskom sudu u Zadru dobio - razvod braka.

On i njegova tadašnja "supruga" podnijeli su 1994. godine tužbu Općinskom sudu u Zadru, navodeći kako su 1978. godine sklopili brak u Zenici ali ne raspolažu dokazom o vjenčanju jer su isprave uništene uslijed rata. Sud je, ne sumnjajući u istinitost navoda, usvojio zahtjev te donio pravomoćnu presudu kojom je utvrdio da su sklopili brak 15. ožujka 1978. godine.

Prošle je godine Benkovčanin ipak javio da brak s B. K. nije nikada sklopljen. Naime, za vrijeme ratnih događanja kada je žena izbjegla iz Zenice, on joj je odlučio pomoći kako bi prešla granicu i otišla sa svojom djecom suprugu koji se već tada nalazio u inozemstvu. Također je netočan navod iz presude da imaju troje zajedničke djece, te da se zapravo radi o djeci koju je imala sa svojim pravim suprugom. Datum vjenčanja su također izmislili, a bili su toliko neoprezni da su čak naveli datum kada su oboje još uvijek bili maloljetni. Iz svega ovoga da je jasno da se radi o fiktivnom braku koji nije nikada egzistirao. Naveo je da gospođu otada više nikada nije vidio niti čuo za nju.

S obzirom na to da sud nije uspio stupiti u kontakt s navedenom "mladom", utvrđeno je kako njih dvoje nisu nikada živjeli u bračnoj zajednici, a da je presuda iz 1994. godine donesena na temelju lažnih iskaza, pa je navedeni brak službeno razveden.