U prostoru bivše sale za vjenčanja "Gastro" napravit ćemo nešto što Zadru nedostaje - "Opera club", rekli su nam na jučerašnjem otvaranju ponuda predstavnici zagrebačke tvrtke "Nas 4" koji su jedini licitirali za gradski prostor na početku Obale kralja Tomislava.

Na drugom natječaju za površinu od 945,81 m2 oni su ponudili mjesečni najam od 3,1 euro/m2 i uplatili jamčevinu od visokih 79 tisuća kuna. Jedan od "njih 4" je bivši gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić koji se ugostiteljskom sektoru okrenuo nakon dugogodišnje političke karijere, koju je obilježilo stavljanje Hvara u vrh svjetskih "party" destinacija, ali i slučaj uzimanja i vraćanja novca u gradsku blagajnu zbog kojeg je na sudu kažnjen radom za opće dobro.

- Obišli smo prostor u Zadru i prema prvim procjenama, investicija uređenja iznosit će preko milijun kuna, otkrio nam je Bebić koji u tvrtki, u vlasništvu Lea Buljata, obnaša direktorsku funkciju. U Zadar je stigao u društvu partnera Slobodana Matende, a prijavi je priložio i braniteljsku prednost za zakup prostora, ali ona ne vrijedi za tvrtke. No neće im ni biti potrebna jer za prostor u Jazinama nemaju konkurencije.

Prema najavi budućih zakupaca prostora, program i uređenje novog zadarskog kluba bit će preslika onog u Zagrebu koji je u četiri godine rada dobio priznanje World`s Finest Clubs i postao jedan od najprepoznatljivih zagrebačkih noćnih mjesta u kojima su gostovala i poznata imena svjetske DJ scene poput Fedde le Granda i Idrisa Elbe.

Bebić i partneri nadaju se da će od gradske uprave što prije dobiti ključ u ruke kako bi započeli s uređenjem prostora i do ljeta otvorili "Opera club Zadar".