Novi Code On MeetUp ponovno je rezultirao punom dvoranom Code Huba, coworking prostora u prizemlju Studentskog doma. Za predavanje Georga Bausera, suosnivača konzultantske tvrtke "Expansion Partner", u petak se tražilo mjesto više.

To ne čudi s obzirom na to da je riječ o jednoj od osoba koje stoje iza velikog uspjeha Airbnba. Naime, prvi startup kojeg je Georg osnovao za vrijeme studijskih dana bio je "Accoleo". Njega je 2011. godine preuzeo Airbnb i upravo je ovaj potez označio početak ekspanzije poznatog servisa za najam smještaja. Uz pitanja moderatora susreta Josipa Zuraka, Bauser je Zadranima na zanimljiv način prenio iskustvo pokretanja startupa kroz lekcije iz Sicilijske doline, američkog središta tehnoloških tvrtki.

- Velik broj talenata, kapital i jedinstveno domaće tržište dio su formule za uspjeh tvrtki iz Sicilijske doline. No nije važno što niste u Sicilijskoj dolini. Zadar ili moj grad Berlin ne mogu biti izlike. Ja se uvijek vodim izjavom "ima pametnijih ljudi, idem ih pitati". Rijetko tko će vas odbiti. Napravite nešto drugačije od drugih, razmišljajte izvan kutije. Ako ne uspije prvi put, probajte nešto novo i ne odustajte sve dok ne uspije, samo je dio savjeta koje je Bauser udijelio Zadranima kroz prikaz poslovnih puteva nekad startupa, a danas velikih kompanija poput Airbnba i Netflixa, naglasio je njemački poduzetnik.

Kao vlasnik tvrtke, Bauser ističe da su orijentiranost na kupca, motiviranje zaposlenika te nadograđivanje ponude jedne od najvažnijih stavki uspješnosti poslovanja. Ono što njega najviše pokreće je svakodnevno učenje nečeg novog. Upravo je to jedan od razloga zbog kojih je 2015. godine dao otkaz u Airbnbu i pokrenuo Expansion Partner koji podržava startupove u širenju i pozicioniranju na međunarodnim tržištima.