Novi slučaj ilegalnih radova na pomorskom dobru zabilježen je u Zadru. Nekolicina građana samoinicijativno je tijekom vikenda postavila željezna ogradna vrata na ulaz na mul u uvali Bregdetti.

U Županijskoj lučkoj upravi ne pamte ovakav čin uzurpacije pomorskog dobra te zahvaljuju građanima na brzom javljanju. Na teren su upućeni predstavnici ŽLU te inspekcije Lučke kapetanije Zadar, a o svemu će biti obaviješten i DORH.

- To je neprihvatljivo. Ovo je jedina luka u državi u kojoj se takvo nešto događa. Ograda će biti uklonjena, samo je pitanje vremena. Potrebno je utvrditi počinitelja kojeg će se teretiti i za troškove uklanjanja, rekao nam ravnatelj ŽLU Davor Škibola.

Njega su zvali i predstavnici Mjesnog odbora Arbanasi, s kojima ŽLU surađuje na izradi idejnog rješenja za skorašnje uređenje luke Bregdetti.

- I oni su zgroženi ovakvim postupanjem u luci otvorenoj za javni promet od lokalnog značaja, rekao nam je Škibola.

Prema neslužbenim informacijama s terena, glomazna klizna vrata postavili su radnici obrta kojeg su angažirali pojedini vlasnici brodica. Kao jedan od razloga "uzimanja stvari u svoje ruke" navodi se zaštita od provala i krađa. No ovakvi samoinicijativni radovi na pomorskom dobru su ilegalni, a nadležne službe utvrđuju tko sve stoji iza njih.