Školski odbor Ekonomsko - birotehničke škole u Zadru sazvao je za ponedjeljak sjednicu na kojoj bi trebao biti izabran vršitelj dužnosti ravnatelja i raspisan natječaj za izbor i imenovanje novog ravnatelja ili ravnateljice škole.

Epilog je ovo smjene Joze Dragić nakon slučaja žigosanja koji je početkom veljače odjeknuo u hrvatskoj javnosti. Unatoč prijedlogu prosvjetnog inspektora, koji je utvrdio propuste u radu ravnatelja, Školski odbor jednoglasno je odbio smijeniti ravnatelja Dragića pa je to prošlu srijedu učinila sama ministrica Blaženka Divjak. Ovo rješenje do danas nije dobila Županija koja je osnivač škole.

- Žao nam je što kao osnivač nismo, a trebali bi biti, upoznati i obaviješteni. Za sve smo saznali preko medija, a do danas nismo dobili rješenje, rekao nam je resorni pročelnik Ivan Šimunić. Zbog čega nije provedena uobičajena procedura obavještavanja upitali smo i samo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, no odgovor u roku od tjedan dana nismo dobili.

Podsjetimo, 15-godišnji učenik škole upaljačem je ostavio trag slova U na koži dvoje vršnjaka. Dobio je kaznenu prijavu zbog nanošenja tjelesne ozljede, a još nisu završeni izvidi Općinskog državnog odvjetništva za govor mržnje. Umjesto od stručnih školskih službi, policija je o incidentu saznala preko novinara, a prosvjetna inspekcija utvrdila je propuste u radu ravnatelja i zaposlenika škole. Upućen je prijedlog za razrješenje ravnatelja, dok je za dva zaposlenika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Škola je dobila i novčanu kaznu, a početkom tjedna dobit će i novo vodstvo.