ZADAR- Parkiralište ispred Ljepotice, na Branimirovoj obali ispražnjeno je zbog radova na uređenju 220 metara obalnog pojasa uvale Jazine.

I dok su neki pozvani i poznati stanari Ljepotice proglasili kako je tu 200 mjesta bez kojih Zadar ostaje u turističkoj sezoni, radi se službeno o 70  naplatnih parkirnih mjesta. Taj podatak smo dobili od pročelnika komunalnog odjela Robertina Dujela. Naime, Grad Zadar je dao suglasnost da se isprazni cijelo parkiralište zbog radova i sigurnosti. Taj se prostor pretvara u gradilište na koje u ponedjeljak stiže teška mehanizacija. Investitor Županijska lučka uprava, nadzorni inženjer Josip Babelli kao i izvođač radova Akropolis iz Splita ne žele preuzeti odgovornost za vozila i pješake i zato nema polovično rješenje kako se u početku mislilo.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola cijeli život stanuje u Ljepotici i tvrdi da se stanari ne bune jer su zbog radova na završnom uređenju Jazina uskraćeni za parkiranje par mjeseci.

Na samom ulazu u parkiralište je ugostiteljski objekt čiji gosti privremeno neće imati motorizirani pristup. Prema planu dinamike do 1. srpnja bi se obavili radovi na iskopima s teškom mehanizacijom.

Od ponedjeljka kada će radovi i stvarno početi, stižu strojevi koji će izvaditi 12 palmi.  Hoće li se privremeno udomljene palme vratiti zdrave i čitave, u to ne vjeruju građani kao i udomitelji. U Županijskoj lučkoj upravi pripremaju alternativno zeleno rješenje kojem bi na Branimirovoj obali, na kojoj su zasađene palme u nizu, došlo do zamjene s drugom vrstom drveća.