Najveća novost petog festivalskog izdanja Tuna, suhsi&vine  je Gastro pijacu koja će svakodnevno od 6. do 12. travnja Zadranima te svim gostima grada u gastronomskom spoju s Japanom ponuditi sve najbolje što ima zadarska regija.

Zadarski chef i nastavnik kuharstva,  Renato Kraljev od prvog je dana i datuma održavanja Tuna, Sushi & Wine Festivala dio organizacije ove velike manifestacije u Zadru te jedan od promotora gastronomske festivalske priče.
- Imat ćemo bogatu ponudu hrane zahvaljujući našim malim proizvođačima, restoranima i vinarima, a sve to bit će svima dostupno na otvorenom prostoru trga te u festivalskom duhu - kaže chef Kraljev.
Program Gastro pijace tako svakodnevno počinje u 10:30 i trajat će do 13:30 uz prigodnu ponudu predstavnika OPG-ova s povrćem, potom uz sudjelovanje najboljih zadarskih restorana koji će spremati hranu te s domaćim vinarima koji će hranu pratiti s izborom vrhunskih vina. Svi posjetitelji Gastro pijace mogu kupiti bonove u vrijednosti od 15 kuna za specijalitete od tune i jadranske ribe te bonove od 10 kuna za vino ili sok, a sav prihod od prodaje bonova, ističe chef Kraljev kao najvažnije, namijenjen je Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru. Evo tko će sve sudjelovati u programu Gastro pijace: domaći uljari, Solana Pag, Paška sirana, Marko Dušević s dimljenim dagnjama, OPG Matulić, OPG Šinjorina smokva, OPG Matak - zadarski tartuf, Adriatic Shell - Coral Wine te Maraska, uz svakodnevni live cooking show i glazbeni program.

U vremenu održavanja Gastro pijace u cooking showu predstavit će se restoran Groppo i Turisthotel (subota), restoran Kornat i Kraljevski vinogradi (nedjelja), restorani Foša i 2 Ribara (ponedjeljak), restoran 4 kantuna i Ilirija (utorak), Turisthotel i Ilirija (srijeda), restorani Bruschetta i Stipe na Poluotoku (četvrtak) te Konoba Skoblar i Harbour Cookhouse & Club (petak).
- Prvog dana imat ćemo i japanskog chefa koji će raditi sushi - još napominje Kraljev uz poziv na zabavu i druženju svima koji vole najbolju domaću spizu i japanske specijalitete.