Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom sa splitskog područja, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela prijevare.

Osumnjičeni se 26. ožujka u Ulici Marka Marulića zaustavio ispred oštećene 72-godišnjakinje i s tla podigao lančić za kojeg je naveo da je zlatni. S ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 56-godišnji prevarant i njegov partner, za sada nepoznati muškarac koji se predstavio kao zlatar, oštećenu su doveli u zabludu o vrijednosti pronađenog nakita, te im je ona za njega isplatila 2.000 kuna.

Zadarska policija Splićanina je povezala i s još tri prijevare koje su se odvile 2018. i 2017. godine u Zadru. U studenom 2017. godine u Ulici Bože Peričića na isti je način prevario 76-godišnjaka koji mu je tom prilikom isplatio 3.000 kuna. U ožujku prošle godine u Ulici Stjepana Radića prevario je 85-godišnjaka koji mu je isplatio čak 29.000 kuna, dok je u studenom prošle godine na Ravnicama oštetio 73-godišnjaka za 3.300 kuna.

Njegovim prijevarama došao je kraj ove srijede kada je priveden na Obali kneza Branimira. Na toj je lokaciji pokušao prevariti 75-godišnjaka no on je pozvao policiju. Do dolaska službenika partner 56-godišnjaka udaljio se s mjesta događaja.

Uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela prijevare i prijevare u pokušaju, 56-godišnjak je tijekom jučerašnjeg dana predan pritvorskom nadzorniku. Policijska uprava zadarska zahvaljuje građanima na suradnji.