Marin Rončević, otac bolesne djevojčice Mile koja je ujedinila cijelu Hrvatsku, 400 tisuća kuna od prodaje svoje kuće uplatit će za pomoć 10-godišnjem Šimunu Petru iz Maslenice, javlja Index.

Šimun Petar već se osam dugih godina bori s opakom bolešću. Počelo je s rakom na mozgu koji je operiran 2011. godine u Zagrebu no 2016. se vratio novi tumor. Nakon toga Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju te nakon 2 mjeseca dobiva progres koji ga čini nepokretnim. Desetogodišnjak ima i zatajenje bubrega te katetere i zadnjih godinu i pol je na palijativi.

- Zamislite kako je jednom nevinom biću provoditi dane tamo gdje ljudi odlaze... A tek njegovim roditeljima? Šimun Petar ima još 2 velike braće i seku koja studira, žive kao podstanari i jedina primanja su tatina mirovina. Ova skromna obitelj iz Maslenice nikad nije tražila pomoć, već se borila sama do sada kad je mama odlučila dignuti kredit da bi mogla priuštiti Šimunu potrebite stvari kao što su skupi vitamini i ostale stvari koje bolnica nažalost ne pokriva. Put ih košta 1000 kn svaki tjedan. Na izmaku su snaga, uputila je apel prijateljica obitelji Iva Funtek.

Ubrzo joj je stigla poruka Marina Rončevića.

- Upravo mi se javio tata od naše male Mile. Mila je dobro, Bogu hvala. Tata Marin Rončević je odlučio donirati 400 000 kn čim novci sjednu na račun. Ja sva još drhtim... Nemam ni riječi ni mozak niti što da kažem! Marine moj, hvala ti. Hvala ti sto si čovjek, što pored svoje muke vidiš i tuđu!, objavila je na Facebooku iako Rončević nije htio medijsku pozornost. No Funtek je njegovu nevjerojatnu gestu morala podijeliti s javnošću.