Iz Zračne luke Zadar obavještavaju javnost kako će Jet2.com i Jet2holidays otvoriti dvije linije za Zadar tijekom ljeta 2020. godine.

Radi se o destinacijama za Ujedinjeno Kraljevstvo - London Stansted i Manchester, koje su ujedno i baze navedenog avioprijevoznika. Novi avioprijevoznik Zračne luke Zadar na obje će destinacije letjeti dva puta tjedno, i to od svibnja do početka studenog, čime će omogućiti ukupno 30.000 sjedala za povezivanje Zadra s Ujedinjenim Kraljevstvom.

Valja napomenuti kako je Jet2.com jedini europski zračni prijevoznik koji je uvršten u top 10 najboljih svjetskih avioprijevoznika, a ovo priznanje je dobio drugu godinu za redom.

- Vlada Ujedinjenog Kraljevstva potvrdila je kako će se letovi između Europske unije i Ujedinjenog Kraljevstva nastaviti kao i do sada, bez obzira na ishod Brexita. Ova vijest nama i korisnicima naših usluga daje sigurnost te na krilima iste sa zadovoljstvom objavljujemo otvaranje novih linija za Zadar tijekom ljeta 2020. godine, poručio je izvršni direktor tvrtke aviokompanije Steve Heapy.

Direktor Zračne luke Zadar, Josip Klišmanić, također je izrazio zadovoljstvo zbog potvrde dolaska novog avioprijevoznika na zadarsku zračnu luku te naglasio kako se nastavlja trend razvoja i ostvarivanja rekordnog putničkog prometa na Zračnoj luci Zadar.

Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističe zajednice, dodao je:

- Izuzetno smo sretni zbog objave suradnje između Zračne luke Zadar te Jet2.com i Jet2holidays. Ujedinjeno Kraljevstvo je tržište od velikog značaja za hrvatski turizam, stoga će i nove linije za Zadar dati doprinos kontinuiranom rastu dolazaka iz Velike Britanije te boljoj povezenosti dviju zemalja.