Nakon manje od tjedan dana Darko Kovačević "Daruvarac" izašao je danas iz istražnog pritvora koji mu je određen nakon što ga je 24-godišnjak u subotu, 30. ožujka, prijavio za prijetnju na terasi kafića na Boriku.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je kako je 24-godišnjak povukao prijedlog za progon 32-godišnjeg Kovačevića, nepravomoćno osuđenog za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki.

- Tijekom dokaznog postupka, oštećenik je povukao prijedlog za progon te zbog povlačenja oštećenikova prijedloga nema procesnih uvjeta za daljnje vođenje kaznenog postupka protiv osumnjičenika, a isto tako više ne postoji niti osnova za istražni zatvor zbog čega je sucu istrage predloženo ukidanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, objavio je DORH. Zasad nisu poznati razlozi zbog kojih je 24-godišnjak povukao prijavu.

Podsjetimo, tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, Kovačević je, u prisutnosti svog odvjetnika, 24-godišnjaka zauzvrat prijavio za prijetnju, lažno prijavljivanje kaznenog djela i tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju. Još nema informacija o zaključku ovih prijava.