Županijski vijećnik Marka Pupića Bakrača poslao je priopćenje za medije kojeg prenosimo u cijelosti:

Dana 3. travnja. 2019 godine u NN izašao je natječaj za izbor ravnatelja/ravnateljice Narodnog muzeja Zadar, na mandatno razdoblje od 4 godine. Sukladno Statutu Narodnog muzeja Zadar koji je donesen na sjednici Županijske skupštine 10.12.2018. godine, uvjeti natječaja veoma striktni.

Faktički prema uvjetima natječaja rijetko tko može konkurirati za ravnatelja ili bolje rečeno za ravnateljicu Narodnog muzeja, možda i samo jedna jedina osoba. Kada sam na to upozoravao na Županijskoj skupštini te govorio o liku i djelu Renate Peroš predsjednik skupštine Željko Lončar oduzeo mi je riječ i isključio me sa skupštine. Točka usvajanja Statuta je stavljena pri kraju dnevnog reda kao dvadesetčetvrta kada u vijećnici više nema novinara ni zainteresirane javnosti kako bi se prikrile prljave rabote.

Cijelom operacijom najprije poništavanja raspisanog natječaja nakon toga donošenja Statuta Narodnog muzeja pa raspisivanja novog natječaja rukovodi predsjednica UV Narodnog muzeja Marina Dujmović-Vuković. Njoj je dodijeljen partijski zadatak spašavanja vojnikinje Peroš. Tada mi još nije bilo jasno zbog čega bi se netko pravno potkovan kome je kristalno jasno što i kako radi Renata Peroš upregao u njezino spašavanje. Danas mi je to puno jasnije. Partijska podobnost i slijepo izvršavanje partijskih zadataka uvijek je bilo na cijeni, bogato nagrađivano unutar sustava.

Natječaj je napisan nadugo i naširoko kako bi se opisalo što se sve traži, ima čak 640 riječi. Preveden na slikovni jezik on bi glasio ovako:

Jedna slika za jedinu podobnu kandidatkinju. Koje li perverzije i abnormalnosti.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač