Polugodišnje izvješće o radu Branka Dukića ponovno je naišlo na niz kritika oporbenih vijećnika. 

Šef SDP-a Antun Novoselović istaknuo je kako se na stanje na terenu žale i pojedini HDZ-ovi predsjednici Mjesnih odbora, dok je vijećnik MOST-a Mladen Malta izvještaj gradonačelnika usporedio s automobilom koji se prodaje na "pazaru". 

- Automobil tada operemo i istaknemo samo kvalitetne stvari i sakrijemo lošije. U izvještaju nema stvari poput poskupljenja Čistoće, nedostatka pravih hotela, nema grada košarke, samo grad fast foodova, korupcije, nepotizma i kriminala..., rekao je Malta. 

I dok su vladajući istaknuli realizaciju milijunskih projekata, većina oporbenih vijećnika gradonačelniku je zamjerila hvaljenje onima koji se, poput Centra Mocire, grade već 10 godina. Za skorašnju gradnju osnovne škole na Novom Bokanjcu Antonio Baus (Akcija mladih) ironično je rekao „Ne može biti loše kad grade HDZ i Crkva". 

Bruno Milin je istaknuo pozitivne stvari - Zadar je prvi grad u RH koji je riješio problem mulja, u petak se potpisuje ugovor za CGO, sanirat će se deponij u Diklu. Prema njemu i Elviri Sterli, projekt koji bi transformirao Zadar je spajanje obalnog pojasa od Puntamike i Petrčana. To bi bila rivijera koja bi promijenila lice grada, poručio je vijećnik HDZ-a. 

Nezavisni vijećnik Kristijan Kovačević rekao je kako bi takvim obećanjima vjerovala samo djeca, dok je Daniel Radeta (SDP) preimenovao stavke izvještaja - kultura u nekultura, komunalni red u komunalni nered, gospodarstvo u kriminal... 

Kritika je konstruktivna i bilo bi lijepo da se barem dio izvještaja ostvari, istaknuli su gradski vijećnici. Rade Šimičević (HDZ) upozorio ih je kako daju samo kritike bez prijedloge. Na njegovu izjavu „volim da se radi" replicirao je Antonio Baus ističući da je ipak problem kad se radi na način - 800 metara ceste za 8 mjeseci. 

- Nije bitno samo da se radi, treba stvarati vrijednost. Problem je u nedostatku kvalitetno planiranja, rekao je vijećnik Akcije Mladih. 

- Bolje je raditi, nego ne raditi ništa. Greške i propusti se mogu ispraviti, nadovezao se bivši ministar u redovima vijećnika, dr. Dario Nakić. 

Jure Zubčić naglasio je kako je puno zanimljivije ono što se ne nalazi u izvješću, a to je detekcija problema poput pada poreza na potrošnju za 8%. Novi vijećnik SDP-a istaknuo je kako može dokazati da gradonačelnik laže kroz manipulaciju podacima.

- Sada tvrdite da je pojava nasilja i zlostavljanja iz godine u godinu u porastu, a prije godinu dana na sjednici vijeća za prevenciju kriminaliteta tvrdili ste da su pokazatelji kriminaliteta na području grada u padajućem trendu te da je opća sigurnost na visokoj razini, poručio je Zubčić. Nadovezala se njegova stranačka kolegica Danijela Vukoša i, između ostalog, naglasila nedovoljan financijski iznos za sigurnu kuću. Za Dukića je istaknula kako nastavlja lošim stopama svojih prethodnika. 

Najgorljviji branitelj gradonačelnika ponovno je bio Duško Vuković (HSU) koji je većinu vremena za govornicom iskoristio za glasno hvaljenje gradske vlasti i raspravu s oporbom. Zaoštrilo se kada mu je Irena Dragić (SDP) napomenula da ne zastupa interese zadarskih umirovljenika.

Nakon rasprave koja je jučer trajala više od sat vremena, gradonačelnik Branko Dukić samo je kratko poručio: 

- Počeli smo zapisivati pitanja za odgovore, ali vidili smo da nema smisla. Što se mene tiče kao gradonačelnika, imam program i po njemu ćete me pratiti i vidjeti što se napravilo. U ovom gradu uvijek je ista klapa. Ista grupacija vodi grad i zadovoljstvo mi je reći da nam građani uvijek daju potporu jer grad samo napreduje i raste. Gradi se i gradit će se još i više, najavio je zadarski gradonačelnik na sjednici Gradskog vijeća.