Izbor novog ravnatelja rezultirao je novom iznenadnom rošadom u Upravnom vijeću županijske ustanove. Ovaj put riječ je o Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije na čelu koje novi mandat, unatoč brojnim aferama, želi aktualni ravnatelj Predrag Orlović.

Pred sam kraj natječaja, s mjesta predsjednika UV-a smijenjen je specijalist dr. Slavko Marić. Stranka Neovisni za Hrvatsku predložila je svog člana, županijskog vijećnika Stipu Bjeliša, a stranačkim dogovorom župan Božidar Longin za novog predsjednika imenovao je NHR-ovca te smijenio člana HDZ-a.

Uz političko razrješenje iz NHR-a stigle su i oštre prozivke na rad dr. Marića. Poznatog zadarskog ginekologa, koji je već godinama na listi "najdoktora", županijski vijećnik Mladen Meštrović i aktualni ravnatelj zadarske Hitne Predrag Orlović ocijenili su nedoraslim za ovu funkciju. Na njega se prebacila sva krivica za nezadovoljstvo radnika Saniteta i nedostatak konstruktivnog razgovora sa sindikatima.

- Prebacuje mi se za nešto što nije moja dužnost, već posao samog ravnatelja. Njemu očito ne odgovara što sam tijekom mandata zahtijevao da se novci troše za građane, a ne drže u ladici kako bi mogao prikazivati poslovnu dobit. To nije svrha novca, on treba ići za potrebe poreznih obveznika. Da Upravno vijeće nije guralo projekt izgradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinu u Ninu, to se još ne bi napravilo godinama. No smatrao sam kako se sve te stvari mogu riješiti međusobnim razgovorom, bez prozivanja i blaćenja u javnosti, ali sada vidim da to ovdje nije slučaj, rekao nam je dr. Marić koji je ostao neugodno iznenađen prozivkama u zadarskim dnevnim novinama.

Komentar od Orlovića i Meštrovića nismo uspjeli dobiti do objave teksta, dok nam je novi predsjednik Upravnog vijeća Stipe Bjeliš rekao kako su dosad stigle tri prijave za novog ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Mogućnost pristizanja zamolbi poštanskim putem otvorena je do večeras.