S dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća skinut je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu u Gradu Zadru.

Riječ o inicijativi SDP-a kojom su oporbeni vijećnici zbog zaštite pacijentica htjeli zabraniti okupljanje molitelja protiv abortusa ispred zadarske bolnice.  Elvira Sterle je u ime kluba HDZ-a kratko istaknula kako se točka ne slaže sa zakonskim okvirom nakon čega je s 16 glasova vladajućih i 11 glasova protiv skinuta s rasprave.

Nije pak usvojen prijedlog Kristijana Kotlara u ime Akcije mladih i MOST-a za uvrštavanjem točke o odgodi donošenja UPU Bregdetti dok se ne donesu izmjene Prostornog plana Zadra, na zahtjev Arbanasa koji su se jučer u velikom broju odazvali raspravi. Razlog - nije poslan dan ranije u skladu s poslovnikom. Njegov stranački kolega Antonio Baus zatražio je blagu kaznu za gradonačelnika Branka Dukića jer izvještaj o radu nije predao na vrijeme. Blaga kazna bi bila da mu se oduzme mogućnost predstavljanja izvješća, već se ide odmah na pitanja.

S tim se nije složio predsjednik GV-a Zvonimir Vrančić ističući kako je do zadanog roka, 31. ožujka, Dukić njemu dostavio izvješće kojeg će danas braniti pred gradskim vijećnicima.