Upravno vijeće HZZO-a, u čijem je sastavu i dr. Dario Nakić, dalo je prošlog tjedna suglasnost na prodaju zgrade "socijalnog" na Poluotoku i kupnje poslovnog prostora u novogradnji uz Murvičku ulicu.

Procjena vrijednost stare zgrade (2 587m2 bruto površine) u kojoj su službe zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, iznosi 40.750 000 milijuna kuna. Dvostruko manji poslovni prostor u zgradi na lokaciji tvornice kruha, sa svega 18 parkirnih mjesta, platit će se 2.256 402 milijuna eura plus PDV (malo više od 20 milijuna kuna). Za ovu kupoprodaju nekretnina u Zadru, suglasnost još mora dati i Vlada RH. HZZO planira svoj udio u toj investiciji isplatiti kroz tri proračunske godine.

O prodaji zgrade i kupnji poslovnog prostora su odlučili menadžeri koji vode mirovinski i zdravstveni fond. Oni su zaključili kako se ne isplati uređivati zgradu "socijalnog" koju desetljećima dijele te dvije službe. Početkom prošle godine ispitali su interes za kupnju zgrade socijalnog za komercijalnu namijenu, tipa hotel. Javnost nikada nije dobila informaciju o tom jesu li vlasnici te zgrade - HZZO, HZMO te Zadarska županija u najmanjem udjelu, dobili interes sigurnog kupca. Natječaj za prodaju još nije objavljen, tek procjena građevinskog vještaka iz Zadra, Dražena Žepine na koju suvlasnici prethodno moraju dati suglasnost. Krajem listopada objavljen je natječaj za kupnju 2000 metara četvornih s 400 kvadrata osiguranog parkirališta i skladišta - za 150 zaposlenika.

Prema odluci o kupnji poslovnog prostora kod tvrtke Moj centar, 946 kvadrata je raspoređeno u prizemlju dviju zgrada dok se prostor od 222 metra, namijenjen arhivi nalazi na trećoj etaži. Od 18 parkirnih mjesta na drugoj i trećoj etaži podzemne garaže, svega su tri namijenjena invalidima. Gdje će se parkirati zaposlenici, a gdje korisnici - to je pitanje bez odgovora. Kao i novinarski upit.

Naime, glasnogovornička služba HZZO-a, kojoj smo postavili upit prošlog četvrtka nije nam o tome dostavila informacije koje su obećali dati u petak. Pronašli smo ih na njihovoj stranici.