Zadar je prošlog vikenda dao trojicu državnih prvaka iz matematike - u kongresnoj dvorani hotela Pical u Poreču prvo mjesto osvojili su učenici Gimnazije Franje Petrića Noel Lakić i Marin Varivoda te učenik OŠ Krune Krstića Namik Agić.

Lakić i Varivoda natjecali su se u zahtjevnijoj A kategoriji, s učenicima koji pohađaju prirodoslovno-matematičke gimnazije. U konkurenciji četvrtih razreda Marin Varivoda, osvajač srebra na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, dobio je 46 od mogućih 50 bodova na najzahtjevnijem matematičkom testu u državi, što je bio najbolji rezultat u Hrvatskoj. U konkurenciji trećih razreda Lakić nije ostavio nikakvu sumnju, riješivši test - 100 posto. Podsjetimo, i jedan i drugi i prošle su godine osvojili naslov prvaka.

- Svi smo sretni zbog njih, iako su nas već navikli na uspjehe i više bi nas iznenadilo da nisu osvojili prvenstvo. Vrijedni su, rade, želimo im i dalje puno uspjeha, komentirala nam je jutros ravnateljica Gimnazije Franje Petrića Blanka Pedišić.

"Čudo od djeteta" Namik Agić, učenik 8. razreda OŠ Krune Krstića iz Zadra, slijedio je svoje kolege iz MIOC-a te također osvojio naslov prvaka u svojoj konkurenciji. S porukom - Zadru neće nedostajati državnih prvaka u budućnosti.