U prostoru Drame plus tijekom vikenda održana je dvodnevna Glumačka radionica, odnosno Intenziv pod stručnim vodstvom diplomirane glumice Marije Kolb. Kazališna je glumica i producentica s višegodišnjim iskustvom u radu sa studentima glume na kolegijima Gluma i Scenski pokret pri Sveučilištu Libertas u Dubrovniku, donijela je nove vještine članovima Drame plus. Oni ove godine rade na postavljanju predstave prema poznatom Orwellovom romanu "Životinjska farma" u režiji i dramatizaciji Vinka Radovčića. Voditeljica radionice Marija Kolb osmislila je personalizirano  i ciljano tematski  program koji se posve oslanja na istoimenu "Životinjsku farmu.

Radionica se obuhvatila sve strukturalne i značenjske okosnice tog velikog djela te postavljanja njega na pozornicu kroz oživljavanje likova koji ga sačinjavaju.

Posebnu pažnju pridala je vježbama koje u fokus stavljaju kreiranje likova životinja (poznata metoda L. Starsberga, osnivača kultnog The ACTORS studija), pa su polaznici istraživali kretnje i glasanja te sve ostale bitne karakteristike raznih životinja, kao i odnose i međuodnose životinja s drugim likovima iz bajke. Drugi dio radionice u fokus je stavio improvizaciju, duo i trio scene, igre i vježbe koje doprinose osnaživanju kolektiva, kao i vježbe za razvoj imaginacije.
Svakako da će polaznici Intenziva od njega imati višestruku korist, u stvaranju buduće, nadolazeće premijere, kao i u vlastitom glumačkom oblikovanju i izrazu te edukaciji uopće.