Općinski sud u Zadru odbio je tužbu nekadašnjeg vozača Puntamike line, koji je dobio otkaz zbog ilegalnog prijevoza, odnosno šverca duhana u autobusu. On je naveo kako je otkaz bio nezakonit jer on nije znao ništa o paketima duhana sve do akcije PU Zadarske.

Prijevoznik je naveo kako vozač nije imao odobrenje primiti tako veliku količinu paketa, a policijski službenici su očito bili jako dobro upoznati s činjenicom kako će navedenih šest paketa u kojima se nalazilo 122 kilograma duhana stići u Zadar. Također, vozač je uporno inzistirao da vozi baš taj autobus 25. siječnja 2018.

Sud je procijenio kako prijevoznik nije povrijedio odredbe Zakona o radu. Iskaz vozača nije uvjerljiv budući da se radi o doista znatnoj težini (ukupno 122 kg) raspoređenih u šest paketa te se mogao osjetiti miris tog duhana. Više putnika tijekom vožnje se požalilo na miris, a "čuli" su ga i policijski službenici. Nije uobičajeno da se tolika pošiljka od strane vozača ne provjerava već da se jednostavno prihvati za prijevoz i da osoba koja je pošiljku donijela iste pakete samo ubaci u prtljažni prostor, a da za to vrijeme vozač razgovara s trećom osobom putem mobilnog telefona, kako je i sam iskazivao.

Vozač je tvrdio da je inzistirao na ovoj vožnji zbog prijevoza felgi za njegov automobil, međutim ni za to nije predložio nikakve dokaze. Ugled prijevoznika pretrpio je štetu jer su putnici morali pričekati policijski očevid i nisu mogli napustiti autobus.