NOVO

Darku Kovačeviću Daruvarcu je nakon ispitivanja kod Županijskog državnog odvjetnika i nakon ročišta na kojem je saslušan određen istražni zatvor od mjesec dana. Sudac istrage odlučio je da Daruvarac treba ostati u pritvoru zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela prijetnje koje je izvršio prema 24-godišnjem mladiću u subotu u zadarskom kafiću.

RANIJE

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad Darkom Kovačevićem Daruvarcem, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu 24-godišnjaka, javljaju iz PU zadarske.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je danas uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Naime, jučer oko 18 sati u Zadru na predjelu Borika, na terasi caffe bara došlo je do verbalnog sukoba i naguravanja sa 24-godišnjim muškarcem, nakon čega je on pristupio u službene prostorije Prve policijske postaje Zadar gdje je podnio prijedlog za kazneni progon, optužujući Daruvarca da mu je uputio prijetnje koje su kod njega izazvale strah, a kao motiv se navode objave koje je 24-godišnjak iznosio na društvenim mrežama vezane uz ranije događaje.

Po zaprimljenoj prijavi, Daruvarac je ubrzo uhićen te doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja u prisutnosti svog odvjetnika, Kovačević je na zapisnik podnio kaznenu prijavu zbog kaznenih djela prijetnje, lažnog prijavljivanja kaznenog djela i teške tjelesne ozljede u pokušaju u kojima kao počinitelja navodi 24-godišnjaka.

Policijski službenici nastavljaju sa provođenjem kriminalističkog istraživanja u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz navedeni događaj.

Podsjetimo, Darko Kovačević već je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora radi premlaćivanja 18-godišnje Lorene u lipnju prošle godine. Na tu je presudu njegov odvjetnik Boris Radman uložio žalbu za koju je odlučeno će riješavati Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu kojem je proslijeđen slučaj.