Upravno vijeće Ljekarne Zadar raspisalo je natječaj za izbor i imenovanje novog ravnatelja.

Ovu zdravstvenu ustanovu, čiji je osnivač Županija, posljednjih 16 godina vodi Božo Čolak koji nam je potvrdio da će se javiti i za peti mandat. O svom programu rada i razvoja ustanove za novo mandatno razdoblje nije htio govoriti prije samog predstavljanja Upravnom vijeću, no pohvalio se dosadašnjim rezultatima rada među kojima su najznačajnije obnove ljekarni. Posljednja velika promjena je obnova ljekarne Jadran i preseljenje dežurstva iz turističke zone Polutoka na Relju, za koju Čolak tvrdi kako se pokazala jako dobrim rješenjem. 

- Prema prvima procjenama, imamo 30-40 % više prometa, a i djelatnici su zadovoljni. Jedino manjem broju stanovnika s Poluotoka je žao što više tamo nemaju dežurne ljekarne. No zbog preseljenja institucija na Relju, odnosno Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, te otvaranja Poliklinike, ovim smo se načinom dobro pripremili za povećan broj pacijenata koji će prolaziti kroz ovo područje, rekao nam je Čolak.

Hoće li dugogodišnji ravnatelj imati konkurenciju za novi mandat, pokazat će se po završetku natječaja koji traje do petka, 5. travnja. Prema uvjetima natječaja, kandidati moraju imati završen diplomski sveučilišni studij prava, ekonomije ili farmacije ili integrirani preddiplomski i diplomski studij prava, ekonomije ili farmacije, te najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.