Predsjednik HSS-a Krešo Beljak zajedno s gostima, uglednim dječjim kirurgom dr. Zoranom Bahtijarevićem i dr.sc. Damirom Novotnyjem, koji su ujedno i kandidati HSS-a na izborima za Europski parlament, družio se jutros s građanima na Narodnom trgu.

- Već smo dugo u pretkampanji iako je ona tek nedavno počela. Ovdje smo da bismo obišli stranačku organizaciju HSS-a, ali i da bismo našu koaliciju predstavili Zadrankama i Zadranima. Nadamo se da će oni shvatiti da je naša stranka ta koja Hrvatskoj nudi dio tolerantne, napredne i civilizirane Europe. Naš zadatak je izvući što više ljudi na birališta jer očekujemo da će odaziv biti slab. Nećemo ništa prepustiti slučaju te ćemo stranačku infrastrukturu dići na višu razinu nego što je to uobičajeno. Za budućnost HSS u Zadru i Županiji nisam nimalo zabrinut, rekao je Beljak, predsjednik HSS-a.

- Moj osobni motiv što sam se uključio u politiku je ljudska odgovornost. Vrijeme je da prestanemo po kafićima i uskim društvima govoriti da nešto ne valja, treba izaći vani i nešto učiniti. Odgovoran je to posao o kojem ovisi budućnost svih nas. A kada razmišljam o tome kakvu budućnost ostavljamo našoj djeci, tada me je malo sram, izjavio je Nahtijević.

- Male zemlje poput Hrvatske mogu samo u integraciji s EU imati perspektivu i otvoriti mogućnosti razvoja, smatra dr. sc. Damir Novothy.