Nakon pet godina sudovanja donesena je nepravomoćna presuda za kontroverznog zadarskog poduzetnika Rena Sinovčića protiv kojeg je još 2014. godine privatnu tužbu zbog klevete podignuo aktualni predsjednik GO SDP-a Antun Novoselović nakon što ga je Sinovčić za govornicom Gradskog vijeća optužio za silovanje samohrane majke.

S obzirom na to da za izjave iznesene na sjednici ima politički imunitet, predmet spora bili su novinski članci koji su se kasnije provlačili kroz njegove medije, VOX i Zadarski regional. Sudac Općinskog suda u Zadru Ante Bačić za produljeno djelo klevete, koje uključuje tri djela, Sinovčiću je danas izrekao novčanu kaznu u iznosu od 400 dnevnih dohodaka, odnosno 27.504 kune.

- Okrivljenik nije dokazao istinitost navoda, a nije niti dokazao da je postupao prema nečijim riječima. Na zadnjem ročištu čak je tvrdio da to nikada nije ni rekao, no to je vidljivo iz svih ovih članaka u kojima je silovanje apostrofirano. Što se tiče visine kazne, smatram da bi sve ispod ovoga bilo krajnje neprimjereno, istaknuo je sudac pristajući na zahtjeve tužiteljstva da se presuda javno objavi u Zadarskom listu. Drugi prijedlog koji se ticao objave na HRT-u odbačen je jer je ta javna televizija pratila samo dio koji se odnosio na sjednicu Gradskog vijeća, a ona nije bila predmet spora, već početak iznošenja ovih neistina.

Teške optužbe o silovanju još je 2014. godine odbacilo Županijsko državno odvjetništvo. Sinovčić je ostao pri tvrdnjama da je nevin, ali je ročišta izbjegavao. Kada je konačno ovog utorka iznio obranu, u kontradiktornom iskazu je rekao kako Novoselovića nikad nije optužio za silovanje, ali i da silovanje može biti i poljubac i ugriz. Na izricanju presude, kao i na većini posljednjih ročišta, nije se pojavio.

U slučaju da se novac ne uspije naplatiti, kazna se mijenja za opći rad, a u krajnjoj liniji i zatvorom. Tužiteljstvo je zadovoljno presudom no s obzirom na dosadašnju praksu postoji bojazan da se kazna neće izvršiti.

- Kazna je u okviru onoga što sud može dati, a drugo je ono što se događa nakon toga, istaknuo je odvjetnik Milan Petričić.

Njegov klijent Antun Novoselović osjetio je olakšanje jer je nakon pet dugih godina konačno donesena presuda kojom se očistilo njegovo ime.

- Način na koji se Sinovčić išao obračunavati s političkim neistomišljenicima je dno dna. Ta televizija i novina, kad se sjetim koliko su o tome pisali i reciklirali tu temu. Utjecalo je to na mene, moju obitelj i okruženje. Drago mi je da je to napokon završilo, istaknuo je nakon izricanja presude predsjednik GO SDP-a.