Bolnicama su povećani maksimalni iznosi za provođenje bolničke zdravstvene zaštite osnovom plaćanja izvan bolničkih limita, za određene dijagnostičko - terapijske postupke (DTP) za koje postoje najveće liste čekanja: MR, CT, EKG, ergometrija, holter, UZV dojke, UZV štitnjače, UZV srca, te operacija katarakte.

Tako glasi najnovija odluka Upravnog vijeća HZZZ-o kojom bi se od idućeg mjeseca zadarskoj bolnici plaćale dijagnostičke usluge učinjene preko ugovorenog mjesečnog limita od 17 milijuna kuna.
- To je prvi put da će se plaćati određene bolničke usluge preko onog što je već ugovoreno, kazao je član Upravnog vijeća, zadarski specijalist i bivši ministar dr. Dario Nakić. On smatra da će to biti 10 posto više usluga od onog što je dogovoreno. Time će se povećati prihodi bolnice kojoj bi to trebala biti stimulativna mjera, ističe dr. Nakić.

Zadarska bolnica je i do sada prema HZZO-u fakturirala dodatne usluge, sve što je napravljeno izvan limita, ali to, podsjeća dr. Nakića, nije bilo plaćeno.
Više novca omogućit će zapošljavanje medicinskih sestara koje su najtraženije osoblje u zadarskoj bolnici, osobito nakon otvaranja Poliklinike.