Most nezavisnih lista predstavio je kandidacijsku listu za izbore članova u Europski parlament. Nositelj liste je predsjednik stranke Božo Petrov, a potom slijede Sonja Čikotić, Ivan Prskalo, Ines Strenja, Ružica Vukovac, Robert Podolnjak, Ljubica Ambrušec, Nizar Shoukry, Ivan Bekavac, Mato Tomljanović, Ivan Matić i Miro Bulj.

Kandidatkinje i kandidate videom su predstavili njihovi prijatelji, obitelji i suradnici, a potom su oni istaknuli teme za koje će se posebno zalagati u Europskom parlamentu.

Ivan Matić iz Obrovca, županijski vijećnik Zadarske županije, zaposlen u Ekološkoj udruzi Zrmanja, veliki je zaljubljenik u svoj kraj, krš, rijeku Zrmanju i Kruševo, selo pored Obrovca iz kojeg potječe, navodi na stranačkoj stranici. Jedan je od rijetkih koji se nakon studija politologije u Zagrebu vratio u svoj kraj i odlučio nešto poduzeti u ratom opustošenom i potpuno devastiranom Obrovcu. Posebice je aktivan oko pitanja zaštite okoliša, pa je tako u posljednje vrijeme učestalo upozoravao na problem moguće gradnje postrojenja za preradu grita na području Obrovca.

„Ako želite Hrvatsku u kojoj mladi mogu naći posao, u kojoj radnici imaju pristojne plaće, Hrvatsku u kojoj poduzetnici imaju nade za raditi, Hrvatsku u kojoj umirovljenici ne trebaju kopati po kontejnerima, Hrvatsku u kojoj smijete reći što mislite a da zato ne budete kažnjeni, Hrvatsku u kojoj se i vas pita za mišljenje, onda ćete izaći na izbore. Svojim neizlaskom ili izlaskom na izbore govorite koga podržavate ili kakvoj Hrvatskoj pripadate. Samo taj dan se pita baš vas kakva Hrvatska treba biti. Samo na vama je odluka hoćete li izaći na izbore pa će Hrvatska biti korak bliže onoj kakvu sanjate.", izjavio je Božo Petrov.