Pčelarska udruga „Velebit" osnovana je davne 1969. godine, a njeni članovi ovu vrijednu obljetnicu proslavit će u subotu, 30. ožujka na Narodnom trgu u vremenu od 10:30 do 12:30 sati.

- Na trgu će biti postavljena dva štanda, na jednom će pčelari iz Udruge Velebit izložiti žive pčele u Apisarij, postaviti kušaonicu meda, dijeliti brošure o vrstama meda koje proizvode lokalni pčelari, upoznati građane o važnosti konzumacije meda i mednih proizvoda , te će dijeliti uzorke meda našeg podneblja kao i prezentirati nacionalnu teglicu meda, najavljuju iz Udruge pčelara.

Koliko ova visokovriiedna namirnica ima mjesta u ugostiteljskoj ponudi prezentirat će Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar koja će pripremiti tortu od meda te će je svi prisutni imati priliku kušati.

Cilj same proslave je prezentacija pčelarskih proizvoda sa prostora naše županije, te razvijanje svijesti o očuvanju pčelinjih zajednica i pčela kao neizostavnog dijela eko sustava. Pčelari med žele predstaviti kao sastavni dio naše kuhinje, čime podižu svijest o zdravoj prehrani.