Presuda je smiješna i skandalozna s obzirom na to da je utvrđeno da su nastale teške tjelesne ozljede. Povrijedio mi je ruku i razbio me. Dan danas imam problema zbog toga. Ovo je strašno i tragično, novinarima su stavljene mete na čelo i leđa. Jasno je rečeno da se slobodno može prebijati i prijetiti novinarima te da se zbog toga neće ići u zatvor, poručio je Hrvoje Bajlo nakon izricanja nepravomoćne presude Jakovu Suraću koji je zbog ozlijeđivanja spomenutog novinara dobio tri godine uvjetne kazne zatvora. Bajlo je očekivao minimalno dvije godine bezuvjetne kazne zatvora za svog napadača.

"Jeb*** te tvoje pisanje, glavu ću ti odrubiti. Završit ćeš kao Pukanić, ovo ti je ozbiljno upozorenje", samo su dijelovi iz opisa kaznenog djela kojeg je danas potvrdila sutkinja Mitra Meštrović. Ni druga strana nije zadovoljna presudom.

- Presuda je neutemeljena, žalit ćemo se svakako. Tijekom cijelog postupka Bajlo je tvrdio da je teška tjelesna ozljeda zadobivena uslijed udaranja po desnoj ruci, a vještak dr. Davor Mayer je utvrdio kako je nastala u padu te da Bajlo nije zadobio ozljedu prouzročenu silom jakog intenziteta koja je mogla dovesti do obaranja na pod. Ova presuda, jednako kao i iskaz oštećenika, suprotna je sadržaju ključnog dokaza, istaknuo je danas zastupnik obrane Andrej Korljan koji je ranije isticao kako njegov klijent nije imao pravedno suđenje.

Medijima se obratio i upravo osuđeni Jakov Surać.

- Svi u Zadru dobro znamo tko je Hrvoje Bajlo, čime se služi i kako postupa po pitanju pisanja. On je ovo sve lažirao i iskonstruirao. Nisam nikakav batinaš, on je došao i provocirao me kao što to radi već 4-5 godina, poručio je bivši zadarski nogometaš koji se danas bavi ugostiteljstvom.

Surać je ponovio optužbe na račun Bajla prema kojima ga je spomenuti novinar iznuđivao novac kako ne bi pisao negativne članke o NK Zadar.

- Nemam dokaze za to, ali svi znate čime se on služi. On nije novinar, on vas novinare vrijeđa. On se miješao u moj život jer želi biti glavni. Ja živim mirnim životom i uspješan sam poduzetnik. Mojih 600 utakmica u HNL-u nitko ne može izbrisati, a kamoli jedan takav klošar, poručio je Surać dok ga je među novinarima ispred suda slušao i sam Bajlo.