Planinarsko društvo Belveder poziva sve prijatelje, planinare, šetače, trkače, rekreativce i sve ostale koji vole uživati u prirodi na 5. međunarodni planinarski pohod "Hajdemo do Vrane" na istoimenoj planinarskoj stazi, koji će se održati za nešto manje od mjesec dana, 6. travnja uz Vransko jezero.

Navedena staza osmišljena je i izrađena od strane članova PD Belveder i na prvom pohodu, ujedno i otvaranju staze u ožujku 2015. godine sudjelovalo je oko 150 planinara i šetača. SStaza je u suradnji sa Turističkom zajednicom Pakoštane zamišljena kao proširenje turističke ponude za ljubitelje prirode, šetače, planinare i ljude željne aktivnijeg odmora, gdje su osim prekrasne prirode i pogleda prema Vranskom jezeru, Kornatima, Velebitu, Dinari uključeni su i povijesni objekti kojima selo Vrana obiluje. 

Staza tako prolazi pored Hana Jusufa Maškovića, starog grada Laurane, templarske utvrde, nekoliko izvora vode iz kojih su akvaduti išli do povijesne Jadere, preko Gradina i vrhova iznad Vrane do ostataka antičke Zamine.